lanki - revija Horizont

Pobegnite s Tobiasom v praznično Nemčijo in osvojite privlačne nagrade

Revija Horizont

Sprehodite se s Tobiasom, lokalnim vodičem, z roko v roki, po virtualnem frankfurtskem prazničnem božičnem sejmu. Odkrijte skrivnosti nemške praznične tradicije - od lesenih figuric do pečenih dobrot, rešite zabavne naloge in se do vključno 31. 12. 2020 potegujte za čudovite nagrade. V igri vas čaka 6 nalog. Rešujete jih v poljubnem vrstnem redu, zadnja naloga pa se odklene šele, ko uspešno zaključite prvih pet. V kolikor pa je naloga vendarle pretrd oreh, vam bo na pomoč z veseljem priskočil Tobias.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Počitnice že za 25.000 evrov na leto

Revija Horizont

Maldivi v Indijskem oceanu so meje za mednarodne goste znova odprli sredi poletja, a več turistov prihaja šele od jeseni. Po navedbah tamkajšnjega turističnega urada je Maldive oktobra obiskalo 21.000 tujih gostov, število pa se nenehno povečuje, saj se na mednarodno letališče, ki leži na otoku v bližini prestolnice Male, vrača vedno več letalskih družb. Da bi privabili goste, pa letoviški hoteli oblikujejo privlačne ponudbe, med njimi je tudi enoletni najem luksuzne vile z zajtrkom za dve osebi, ki stane 25.000 evrov.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Ali ste vedeli? Wanderlust Germany

Revija Horizont

Zvezna republika Nemčija meji na kar devet držav in ima zato več sosedov kot katera koli druga evropska država? Ali pa, da je v Nemčiji kar 46 krajev uvrščenih na Unescov seznam naravne in kulturne dediščine? Že veste tudi to, da je v Nemčiji 80 velemest, od katerih imajo štiri več kot milijon prebivalcev, vsa pa imajo izvrstno infrastrukturo in pestro kulturno ponudbo? Nemčija je izjemno raznolika dežela...
Preberi več
lanki - revija Horizont

Dubaj pripravljen na leto 2021

Revija Horizont

V Dubaju se pripravljajo na novo turistično leto. Če bodo potovanja brez večjih omejitev mogoča, bo tudi prestavljena svetovna razstava EXPO organizirana, tako kot so načrtovali. Turiste nameravajo pritegniti še z drugimi, novimi zanimivostmi. Uvedli pa so tudi posebni vizum, ki za leto dni omogoča, da svojo domačo pisarno prenesete v Dubaj.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Cookovi otoki – raj brez korone

Revija Horizont

Cookovi otoki – raj brez korone Cookovi otoki v južnem Pacifiku so za mnoge pojem raja. Prostrane bele plaže, palme, ki šelestijo v vetru, zeleni vulkanski hribi in turkizno obarvana morska voda, kjer se skrivajo najlepši potapljaški revirji na svetu. Na otokih ni okužb z novim virusom in otočani že od aprila živijo v izolaciji od preostalega sveta.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Nemčija – čudežna dežela za pohodnike. Poiščite pravo pohodniško pot zase, potem pa ... pot pod noge!

Revija Horizont

Za nosom po Nemčiji: Korak za korakom raziskujte to čudovito deželo med obalo in Alpami in zbirajte trenutke, ki vam jih nihče ne more vzeti. Več kot 200.000 kilometrov označenih pohodniških poti se ponaša z veliko raznolikostjo, zato bodo na svoje prišli tako zagrizeni planinci kot ležerni sprehajalci in družine. Pustite se razvajati gostiteljem v pohodnikom prijaznih nastanitvah in izvedeli boste, zakaj aktivne počitnice v Nemčiji pomenijo čisto sprostitev.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Nemčija: Čari narave

Revija Horizont

Sprehodi po plaži, razgledi na gore, jezerske krajine in gozdovi, ki jim ni videti konca ... Počitniška dežela Nemčija ponuja vse to in še veliko več. Nemčija ima raznoliko naravo, v kateri domujejo redke rastlinske in živalske vrste ter presunljive naravne krajine. Skoraj polovico države predstavljajo rezervati za divje živali, skoraj tretjino pa pokrivajo gozdovi. Ljubitelji aktivnosti na prostem bodo navdušeni nad gorami, od katerih je 23 vrhov višjih od 2500 metrov. Ljubitelji vode se lahko okopajo v enem od 30.000 jezer ...
Preberi več
lanki - revija Horizont

Mavricij čaka na turiste

Revija Horizont

Mavricij čaka na turiste Mavricij z okoli 1,3 milijona prebivalcev slovi po čudovitih koralnih grebenih, nežnih peščenih plažah ter pisanem podvodnem svetu. Otok obdaja kar 150 kilometrov koralnih grebenov, zato je bilo razlitje nafte letos poleti še toliko bolj ogrožajoče. Navdušuje tudi z lepoto na kopnem, privlačnimi hoteli in igrišči za golf. Domačini so doslej v veliki meri živeli od turizma, saj jih je lani obiskalo več turistov, kot ima otoška država prebivalcev. Toda zdaj zaradi pandemije turistov že nekaj časa ni.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Trbovlje – med premogom in tehnologijo prihodnosti

Revija Horizont

Mesto je še danes vidno povezano z rudarjenjem, iz katerega je nastalo. Propadlo industrijo poskuša nadomestiti z visoko tehnologijo in priče industrializacije spremeniti v turistične zanimivosti ter jih povezati z novo medijsko umetnostjo in inovativnimi tehnologijami.
Preberi več
lanki - revija Horizont

Užitki v Prlekiji

Revija Horizont

Užitki v Prlekiji Prlekija je košček Slovenije, kjer se prepletajo tradicija, kultura, zgodovina, okusna kulinarika, cenjena vina in prijetni ljudje. Slikovita pokrajina je prepredena s kolesarskimi in pohodniškimi potmi. V Ormoških lagunah poleg ptic lahko srečaš tudi vodne bivole ali se v Središču ob Dravi popelješ s konjsko vprego do reke in okopaš v stari rečni strugi Drave.
Preberi več