Skip to main content

Malvazije vabijo v Monfort Portorož

Malvazije vabijo v Monfort Portorož

Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana bo letos potekal v skladišču soli Monfort v Portorožu. Več kot 130 malvazij iz Slovenije in tujine boste lahko okušali v nedeljo in ponedeljek, 5. in 6. junija. Med njimi bodo tudi zmagovalne malvazije ocenjevanja Sommelier Slovenije 2022, in sicer penina Vinske kleti Markežič iz Sv. Antona, sveža malvazija Vinske kleti Robi & Dorjano Korenika iz Izole, zrela malvazija Montis iz vinske kleti Bio vina Montis & Eko Laura iz Montinjana, macerirana malvazija Prima vinske kleti Fakin iz Motovuna in sladka malvazija Kmetije Cigoj iz Vipavske doline.

Obiskovalci bodo lahko okušali več kot 130 vzorcev malvazij in spoznali 50 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije. Vstopnina na festival znaša 15 evrov za en dan in 20 za dva dni, obiskovalke in obiskovalci pa prejmejo festivalski kozarec.

V maju Malvazija Tour in Od vinarja do oljkarja

Še pred festivalom Društvo vinogradnikov slovenske Istre vabi na večerjo s 15 malvazijami Malvazija Tour, ki bo v petek, 13. maja, od 19. uri v Restavraciji Brič, in dneve odprtih kleti slovenske Istre. V sklopu prireditve Od vinarja do oljkarja bodo vinogradnice in vinogradniki ter oljkarji vrata v svoje kantine odprli v soboto, 28. maja, med 12. in 19. uro.

 

Preberi več

Deli objavo