Skip to main content

Novice

Na Primorskem prenovili 80 plezalnih smeri

Kraški rob ima več plezališč različnih težavnosti in je priljubljen cilj plezalcev. Zaradi ugodnih vremenskih pogojev je plezanje na tem območju mogoče v vseh letnih časih. Strme prisojne pečine so najbolj obiskane prav pozimi. Naravna plezališča so tudi del turistične ponudbe lokalne skupnosti.

Preberi več

Deli objavo

Singapur ima težave z vidrami

Vidre so simpatične živali, ki ljudi običajno ne motijo. Toda na mestnem območju Singapurja so živali na svoj jedilnik dodale drage japonske krape koi.

Preberi več

Deli objavo

Aljaska: Medved Otis zmagal na izboru 'Fat Bear'

Na Aljaski je tudi letos pred medvedjim zimskim spanjem potekal izbor za najbolj obilnega medveda – 'Fat Bear', ki poteka v narodnem parku Katami. Okoli 450 kilogramov težek medved je premagal dvanajst konkurentov v finalnem izboru.

Preberi več

Deli objavo

Oman se odpira turistom

Septembra je sultanat Oman odprl meje turistom, ki morajo za vstop predložiti potrdilo o cepljenju in negativno potrdilo testiranja PCR. Turisti si morajo naložiti aplikacijo Tarassud+ in se registrirati.

Preberi več

Deli objavo

Cene testiranja v evropskih državah

Za povratek v Slovenijo osebe, ki niso cepljene, potrebujejo negativni izvid testiranja na koronavirus. Ta pa v nekaterih evropskih državah ni prav poceni. V eni izmed njih štiričlanska družina za testiranje lahko zapravi tudi nekaj manj kot 600 evrov.

Preberi več

Deli objavo

Portugalska: Petstometrski viseči most

Portugalska ima novo turistično zanimivost, namenjeno pogumnim. Na severu države so čez sotesko, v kateri teče reka Paiva, postavili 516 metrov dolg viseči most za pešce, ki se pne 175 metrov nad tlemi in velja za enega najdaljših na svetu.

Preberi več

Deli objavo

Opazovanje kitov na Azorih

Različni odtenki zelene narave na Azorskih otokih so v harmoniji z modrino Atlantika, ki jih obdaja. Celo z obale je mogoče opazovati delfine in kite. Tem živalim pa se je mogoče še bolj približati na izletih s čolni.

Preberi več

Deli objavo

Lahkih nog po Porurju

Svež zrak Odkrijte Halden, porursko gorovje z bogato zgodovino. Ta spomenik rudarstvu je zdaj zelen in prepreden z urejenimi pohodniškimi potmi.

Preberi več

Deli objavo