Skip to main content

Novice

Končno spet Koncert poletne noči na Dunaju

Po dveh letih Dunajski filharmoniki v razkošen baročni park pred dvorcem Schönbrunn ponovno vabijo širše občinstvo. Že tradicionalni Koncert poletne noči, ki je letos v znamenju Evrope, se bo odvil 16.

Preberi več

Deli objavo

50 let olimpijskih iger v Münchnu

Bavarska prestolnica letos praznuje 50. letni jubilej poletnih olimpijskih iger, ki so leta 1972 München naredile za svetovljansko mesto, in veliko doprinesle k razvoju sodobnega mesta. Prispevale so k ureditvi cone za pešce, podzemne in mestne železnice, stanovanj in olimpijskega parka.

Preberi več

Deli objavo

Na Koroško prihajajo gorski kolesarji

Na Koroškem so pred štirimi leti prvič organizirali tekem svetovne serije enduro v gorskem kolesarjenju. Letos, med 16. in 19. junijem 2022 pa bodo 700 najboljših gorskih kolesarjev z vsega sveta znova gostili.

Preberi več

Deli objavo

Znamenite pasijonske igre v bavarskem kraju Oberammergau

Pasijonske igre v bavarskem Oberammergau uživajo svetovni sloves. Rodile so se pred okoli 400 leti, ko so se domačini zaobljubili, da jih bodo, če bo kuga nehala kositi po Bavarskem, uprizarjali na vsakih deset let. Legenda pravi, da po tem tam nihče več ni umrl zaradi kuge.

Preberi več

Deli objavo

Malvazije vabijo v Monfort Portorož

Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana bo letos potekal v skladišču soli Monfort v Portorožu. Več kot 130 malvazij iz Slovenije in tujine boste lahko okušali v nedeljo in ponedeljek, 5. in 6. junija.

Preberi več

Deli objavo

Parenzana – simbol prijateljstva

Parenzana je bila ozkotirna železnica, ki je v skupni dolžini 123 km povezovala 33 istrskih mest. Zgrajena leta 1902 je delovala vse do leta 1935, ko so jo ukinili in nadomestili z avtobusi.

Preberi več

Deli objavo